Leiri Säräisnimellä 26-28.8.2016

         Painileiri 26.-28.8.2016

 

Perjantaina 26.8. lähdimme kohti Vaalan Säräisniemeä. Tarkoituksenamme on viettää kesän 2016 painileiri Oulunjärven vapaa-aika keskuksen Ruununhelmen välittömässä läheisyydessä. Suurikokoinen mökki tai pikemminkin talo ulkosaunoineen tarjosi upeat puitteet ja mahdollisti koko seuran yöpymisen saman katon alla. Näin ollen saimme hitsattua porukkaa kokoon ja löysimme jälleen yhteisen sävelen, joka saattaa usein kesän aikana hukkua lomareissujen ja muiden kesäasioiden lomassa.

Perjantaina startattiin useampi auto Muhoselta, jotka olivat lastattu täyteen innokkailla leiriläisillä kuskeineen ja urheiluvarusteineen. Leiri oli jaettu ns. kahteen ryhmään: Junioreihin, jotka olivat leirillä perjantaista sunnuntaihin sekä pienempiin painijoihin: Väliryhmään, jotka liittyivät joukkoon vanhempineen lauantaiaamusta iltaan saakka.

Kun saavuimme määränpäähän, aloimme purkaa tavarat autoista ja asetuimme taloksi. Hetimiten hyökkäsimme porukalla ulos ja aloitimme leirin ensimmäisen jalkapallopelin. Tunnelma oli mukava, peli kulki, maaleja tehtiin ja hiki tuli. Ulkosauna oli lämmitetty ja pelin jälkeen olikin mahtava päästä saunaan ja rohkeimmat kävivät tietysti myös uimassa. Saunan jälkeen syötiin iltapala ja rauhoituttiin nukkumaan.

Lauantaiaamuna komppania komennettiin hereille ja lähdimme aamulenkille, toisin sanoin aamupalalle, joka oli varattuna Ruununhelmeen. Ilma oli hapekas, mutta syksyn tuntinen. Aamiainen oli monipuolinen, maittava ja terveellinen eli juuri oikeanlainen kattaus nuorille urheilijoille. Kiirettä ei pidetty, vaan jokainen ehti syödä mahansa täyteen.

Aamiaisen jälkeen lähdimme takaisin mökille, jonne Väliryhmäläiset olivatkin jo saapuneet. Yhteisen kokoontumisen jälkeen aloitimme päivän ensimmäiset treenit, molemmat ryhmät omilla tahoillaan. Juniorit lähtivät valmentaja-Annan johdolla tekemään juoksulenkin maastoon. Mäkiset maastot tarjosivat haasteellistakin vastusta kuin myös pitkät portaat. Portaita tikattiin ylös nopeasti, hyppimällä ja useilla erityyleillä myös paria kantaen reppuselässä. Hikisten harjoitusten jälkeen koko hurja joukko pulahti Oulunjärveen.

Osalla väliryhmäläisistä oli mukanaan perheenjäseniä, joiden kanssa lähdimme sitten myös hiekkateille juoksemaan, hyppäämään alamäki pituushyppyä, juoksemaan rinteitä ylös, ihmettelemään syksyistä luontoa, nauttimaan hienosta säästä ja yhdessäolosta. Suut mustikasta sinisinä ja silmät ilosta välkkyen pienet painijat nauttivat täysillä alkavasta leiristä.

Muutaman tunnin kuluttua saavuimme mökille takaisin. Nyt järjestäydyttiin parijonoon ja koko konkkaronkka lähti tuohon jo aikaisemmin mainittuun ja tutuksi tulleeseen Ruununhelmeen nauttimaan päivän lounasta. Nälkähän alkoi tietysti vatsanpohjalla kurnimaan ja osasyynä oli varmastikin se, että malttamattomina odottelimme notkuvia lounaspöytiä makuhermoja kutkuttelevine herkku ruokineen ja osaksi nälkä tulee tietysti siitä että olimme riehkaisseet ulkona koko aamun. Heti ulko-ovella tulevasta tuoksusta tiesimme, ettei tarjoiluihin tarvitse pettyä. Ruoka oli jälleen erittäin maukasta ja terveellistä. Itse tehdyt lihapullat kastikkeessa, keitetyt perunat, salaatit ja kaikki lukemattomat lisukkeet varmistivat sen, että jokainen sai taas vatsat täyteen erinomaista ruokaa.

Parijono ulko-ovella ja nokat kohti mökkiä. Anna piti mukavan rentoutusharjoituksen pirtinlattialla, jossa myös pienemmät saivat pienen hetken levätä. Rauhallisen rentoutusharjoituksen lopuksi Anna veti meille kunnon venyttelyt, kerrankin aikaa oli venytellä porukalla oikein kunnolla ja hartaasti.

Päivän toinen urheilusuorite oli jalkapalloturnaus. Koko paikalla ollut paini väki jaettiin kolmeen joukkueeseen. Sillä välin kun kaksi joukkuetta mittelöivät kesenään, niin kolmas joukkue jumppasi ja kannusti pelikentän laidalla. Tovin ehdimme pelata ja ilakoida kuin suuremmassakin jalkapalloturnauksessa, pieni tihkusade ei haitannut. Hetken päästä ihan järkyttävä kaatosade yllätti meidät, peli oli ihan pakko lopettaa ja siirtyä sisätiloihin ja kuivattamaan vaatteita. Onneksi mökki oli niin suuri, että sisällä mahtui leikkimään vaikka piilosta ja pelailemaan muita sisäpelejä.

Sauna oli myös tänäkin iltana lämmitetty. Saunavuorot täytyi jakaa nyt useampaan porukkaan, sillä saunojia oli tänä iltana enemmän. Rohkeimmat kipittivät taas pitkät puiset portaat alas ja kävivät polskuttelemassa Oulunjärven viileässä vedessä. Paistoimme myös makkaraa ja muurinpohjalettuja. Mukavan päivän päätteeksi pienimmät ja väsyneimmät leiriläiset lähtivät ajelemaan kotia kohti. Juniorit puolestaan jatkoivat vielä leireilyä kertomalla kummitusjuttuja ja pelotellen toinen toistaan. Loppu ilta olikin otollinen kummitusjutuille, pimeän elokuun illan, vesisateen ja sähkökatkoksen vuoksi.

Sunnuntaiaamuna järjestäydyttiin jälleen parijonoon ja suuntana oli aamiainen. Lähtö kuitenkin myöhästyi hieman, sillä muutamaa leiriläistä jouduimme odottelemaan. Tämän johdosta koko parijonollinen painiporukka teki useita toistoja kyykkyhyppyjä ja siirtymämatkat juostiin reippaanlaisesti.  Aikataulun kirimiseksi Anna oli pistänyt jonoon niin paljon liikettä, että aikataulu kutistui niin olemattomiin ja ehdimme vetää vielä muutamat leuat leikkitelineellä.

Aamiaisen jälkeen vuorossa oli mökin siivous ja autojen pakkaaminen. Kun nämä edellä mainitut askareet olivat hoidettu, pääsimme ottamaan jälleen mittaa toisistamme jalkapallopelin tiimoilta. Ja taasen metsä raikasi kuin suuremmissakin urheilumittelöissä, tämä oli kovaa peliä, eikä armoa tunnettu taikka annettu. Kun kropat olivat lämmenneet, Anna piti vielä haastavat joogavenyttelyt. Välipalat nassuun ja kotia kohti.

Leiriltä jäi mukavat muistot, hyvät harjoitteet sekä maittava ruoka. Näin valmentajan näkökulmasta on ilo huomata kuinka mahtavaa, sisukasta ja painille sekä kaikelle muullekin urheilulle omistautuneita meidän koko seuran painijat ovat. Määrätietoinen harjoittelu, sinnikkyys ja periksiantamattomuus vievät pitkälle. Harjoitus tekee mestarin ja mestarit harjoittelevat aina. Mitä nöyrin kiitos kaikille mukana olleille, myötäeläjille ja kotijoukoille onnistuneesta viikonlopusta.

 

-Ulla